15 juli 2007

God och nyttig mat

Recept på vad jag ätit idag:

Bulgursallad med lax

Koka upp grönsaksbuljong och häll det på bulgur-gryn.
Idag tog jag 1 buljongtärning i 5 dl vatten till 4 dl gryn.

Häll upp grynen i en bunke och häll på buljongen. Låt stå i en halvtimme ungefär. Blanda nån gång bara, grynen suger åt sig vätskan.

Under tiden grynen står så får laxen ligga i ugnen på 200 grader. Jag hade två laxfiléer idag.

När ca 30 minuter har gått häller man i de grönsaker man gillar, jag tycker det är gott med kidneybönor, gurka och tomat. Hacka sönder den färdiga laxen och blanda allt i bunken. Häll på lite olivolja, pressad citron och salt.

Klart!

Detta är perfekt att ha med sig som lunchlåda, det håller sig bra i kylen i en eller två dagar. Smakar nästan bättre dagen efter faktiskt. Laddningen jag gjorde idag blev 4 portioner. Vi är stora i maten, jag och min M.

Inga kommentarer: